https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпортЦСКА си върна третото място след пета поредна победа

ЦСКА си върна третото място след пета поредна победа

ЦСКА постигна пета поредна победа в Първа лига, след като надви “Ботев” (Враца) с 2:1 на своя “Българска армия”. Червените срещнаха неочаквани проблеми срещу гостите от Враца, след като не вкараха всички положения, които им се откриха.

Принос за минималното поражение на “Ботев” има и вратарят на тима Красимир Костов, който се отчете с важни спасявания.

ЦСКА откри в 17-ата минута, когато Венцислав Керчев си вкара автогол, а в началото на втората част Али Соу удвои. Даниел Генов върна един гол за “Ботев” в 64-ата минута, но силите на гостите не стигнаха за повече.

С победата ЦСКА събра 30 точки и си върна третото място. Червените изпревариха “Арда”, който е с 28, като имат равен брой с втория “Локомотив” преди той да е изиграл мача си от кръга.

“Ботев” (Враца) е 10-и в таблицата с 15 точки и записа пето поредно поражение.

Първият добър шанс в мача се откри пред гостите от Враца, но вратарят на червените Густаво Бусато спаси изстрел с глава в 12-ата минута.

Само пет минути след това положение ЦСКА успя да открие резултата. Капитанът Петър Занев проби отляво и центрира, защитникът на “Ботев” Венцислав Керчев не се ориентира и след рикошет в тялото му топката влезе в мрежата – 1:0.

До края на първата част действията се водеха в полето на гостите, като ЦСКА имаше тотално превъзходство.

След паузата ситуацията не се промени драстично, като гостите от Враца залагаха на контраатаки и се стремяха да уплътнят пространствата в своето поле. В 58-ата минута червените стигнаха до втори гол, а негов автор стана Али Соу.

Гамбиецът засече центриране по тревата на Греъм Кери и без проблем вкара. В началото на атаката останаха съмнения за позицията на крилото на ЦСКА, който беше на една линия с последния в отбраната на гостите.

Много бързо след втория гол за ЦСКА “Ботев” успя да намали изоставането си. Гостите от Враца имаха голям късмет, след като Бусато направи груба грешка. Вместо да изрита топката той я прати на пътя на Даниел Генов, нападателят го излъга и вкара на празна врата.

До края на срещата ЦСКА имаше още един добър шанс, но Костов се намеси отлично. След това “Ботев” опита финален натиск, но без резултат.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X