https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпортРоджър Федерер под въпрос за Australian Open

Роджър Федерер под въпрос за Australian Open

Участието на Роджър Федерер в Australian Open е под въпрос. Носителят на 20 титли в турнирите от Големия шлем заяви, че възстановяването след двете операции в коляното отнема повече време от очакваното.

“Надявах се, че ще бъда на 100% през октомври, но все още не съм. Да видим как ще се развият следващите два месеца. Напоследък правя много физическа подготовка”, каза Федерер по време на церемония, на която беше избран за най-добрия спортист на Швейцария след 1950 г.

Той планираше голямо завръщане на Australian Open, където игра за последно. В началото на 2020 г. Федерер отпадна на полуфинал от Новак Джокович.

39-годишният тенисист допълни, че през последните шест месеца има значителен напредък в работата към връщане в оптимална форма. Според Федерер отлагане на Australian Open ще бъде от полза, защото ще има повече време за възстановяване.

Турнирът трябва да се проведе от 18 до 31 януари, но най-вероятно ще бъде преместен с няколко седмици в прозореца между 8 и 21 февруари. Всички играчи ще бъдат под карантина при пристигането си в Австралия, като ще им бъде разрешено да тренират по време на изолацията.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X