https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorized29-годишен мъж загина при трудова злополука на бетонов възел

29-годишен мъж загина при трудова злополука на бетонов възел

Инцидентът е станал в Драгоман. Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – София се води досъдебно производство. То е за причиняване на смърт по непредпазливост поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, източник на повишена опасност, съобщават от прокуратурата.

Пострадалият е двадесет и девет годишният Д.В. Трудовата злополука е настъпила на бетонов възел в Драгоман.

“Понастоящем се извършват множество действия по разследването за изясняване причината за настъпилата смърт и за спазването на правилата по организацията и дейността на функциониране на бетоновия възел. Предстои назначаване на комплексни технически експертизи. Разследването продължава”, допълват от държавното обвинение.

В България фаталните трудови злополуки, отнесени към 100 000 работещи продължават да са 2 (два) пъти по-високи от средноевропейските нива. Само Румъния от страните от ЕС ни изпреварва в тази черна класация.

Според Международната организация на труда (МОТ) в резултат на трудови злополуки, или свързани с работата заболявания, всяка година умират повече от 2,7 млн. души. Всеки ден 1000 работника умират на работното си място в резултат на фатални трудови злополуки, а 6500 – от свързани с работата заболявания. Над 1000 000 души ежедневно се нараняват на работното си място.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X