https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedЗадържаха рецидивист, задигнал 13 хил. лв. от аптека

Задържаха рецидивист, задигнал 13 хил. лв. от аптека

Криминално проявен от Пазарджик е нападнал 61-годишна жена, която била касиер в частна фирма, занимаваща се с фармацевтична дейност. Той е успял да открадне 13 526 лв. В чантата си жената е носила и рецептурни книжки и фактури, уточняват от в. Монитор.

Нападателят е бил разкрит и задържан от служители на сектор “Криминална полиция” при Районното управление на МВР в Пазарджик, съобщи говорителят на местната Областна дирекция на полицията Мирослав Стоянов.

На 10 декември сутринта е бил подаден сигнал за нападението. Неизвестен причакал на улица в Пазарджик 61-годишна жена, която била касиер в частна фирма, занимаваща се с фармацевтична дейност. Използвайки физическа сила нападателят изтръгнал от жертвата си полиетиленова чанта.

В чантата тя пренасяла сумата от 13 526 лева в банкноти с различен номинал, рецептурни книжки и фактури. Екипи от сектор “Криминална полиция” при РУ-Пазарджик са се заели с изясняването на случая. Не след дълго те стигнали до самоличността на извършителя. Оказало се, че нападателят им е стар познайник Н.П. на 41г. от Пазарджик.

Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на полицейското управление. Част от паричната сума е била открита и иззета. Н.П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X