https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиЗверско убийство: Мъж удуши болната си жена в Смядово

Зверско убийство: Мъж удуши болната си жена в Смядово

Съпруг е удушил 74-годишната си съпруга в Смядово. Трагедията е станала в гарсониера в един от блоковете в града. На местопрестъплението в момента се извършва оглед от криминалисти. Според първоначална информация лична драма, свързана със здравословни проблеми стои зад убийството.

80-годишният Пенчо Ганчев и 74-годишната му съпруга Корнелия живеели разделени от 15-20 години. Навремето мъжът работел в железниците, а Корнелия била уважавана детска учителка в градчето. След като излязла от детската градина гледала болни хора, основно прекарали инсулти.

Преди около месец бившата учителка получила мозъчен удар и се наложило  нея да се грижат за нея самата. Семейството има двама синове, Пенчо живеел при единия, и децата успели да убедят баща си да се събере с майка им и да се грижи за нея, уточнява shmoko.bg. Наели им гарсониера на първия етаж в блока на ул. “Цар Калоян” и Пенчо наистина се грижел за Корнелия. Пред познати навън разказвал, че му е много трудно да се справя и не издържа.

Заради тежкото състояние на жената семейството с помощта на Община Смядово успяло да подготви документи и да уреди настаняването на Корнелия в хоспис в село Друмево. В сряда били уточнени последните подробности и в четвъртък трябвало да я настанят в хосписа. До това обаче не се стигнало. По неизвестни на този етап причини мъжът посегнал на болната жена и я удушил. “Превъртял е нещо от тежестта да се грижи за нея.” – коментираха в четвъртък сутринта хора, които познават и двамата. Съпругата освен тежкия прекаран инсулт имала и други здравословни проблеми, преди дни я върнали от болница.

Започнато е досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура – Шумен, след като в ранните часове на 17.12.2020г. е установено извършеното убийство от органите на МВР.

Извършени са необходимите и неотложни следствени действия под надзора на дежурния прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен.

Предстои предявяване на обвинение и задържане за 72 часа до завеждане на обвиняемия в съда.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X