https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedГрабежът с „ремонтите” на ГЕРБ продължава

Грабежът с „ремонтите” на ГЕРБ продължава

Кражбите с компрометирани обществени поръчки управляващите престъпници от ГЕРБ продължават дори в извънредното положение.

Пореден пример за наглостта на властта дойде от Велико Търново, където кмет е Даниел Панов от ГЕРБ.

Далаверата този път е завъртяна покрай ремонт на местната Художествена галерия, в която прозорец за 300 лв. в крайна сметка се плаща три пъти по-скъпо – по 900 лева!

„Лично ще контролирам всички материали, които се влагат по ремонта. Сградата на галерията не е паметник на културата, както някои спекулират и го насаждат сред обществото“, заяви  гадоначалникът.

Панов припомни, че галерията първоначално е замислена като училище, след това става полицейски участък. По-късно тя е облечена с бигор и оттам губи своята автентичност. Сега обаче обектът се нуждае от отоплителна система, енергийна ефективност, ремонт на пропаданията в настилката.

Местният парламент отхвърли предложението на адв. Калоян Янков на сесия да бъде разглеждан въпросът с ремонта с мотива, че реконструкцията е планувана и обявена преди три години и ако някой е имал възражения, е можело да ги изкаже.

Самият адв. Янков пък преди няколко дни стартира петиция за спиране на ремонтите, като повод за нея бе конкретно бялата PVC дограма, която се слага вместо старите черчевета. На заседанието в четвъртък юристът извади и данните за корупция, според които един прозорец струва 300 лв., а според количествено-стойностната сметка на галерията се предоставяла сметка за 900 лв. на прозорец.

„От май до ноември са преминали всички съгласувателни процедури по ремонта. Изцяло са спазени процедурите по Закона за опазване на културното наследство.

Някой запитвал ли се е какви са условията в галерията, при каква влага в момента се съхраняват ценните произведения на изкуството? При този театър, който се играе, прозира и политически нюанс.

Публично експерти се обявиха „за“ мерките за енергийна ефективност. Да не всяваме смут и заблуди“, оправда се Даниел Панов.

Сигналът за тройно завишените цени на дограмата, обаче, не доведе до нищо – прокуратурата отново е в нокдаун и не забелязва престъпленията, които се вършат от управляващите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X