https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedХристо Иванов иска публичност за разпитите на Цацаров, Гешев, Горанов и Борисов

Христо Иванов иска публичност за разпитите на Цацаров, Гешев, Горанов и Борисов

Лидерът на „Да България“ Христо Иванов поиска Специализираната прокуратура да публикува всички материали по прекратената проверка на записите, за които се твърди, че се чува гласът на премиера Бойко Борисов.

Иванов, който е подател на сигнала, внесе две молби в спецобвинението – да получи отказа да бъде образувано дело и за публичност на материалите.

В петък стана ясно, че в рамките на проверката обяснения са давали премиерът, бившият финансов министър Владислав Горанов и настоящият и бившият главен прокурор – Иван Гешев и Сотир Цацаров.

През тези обяснение и през документи прокуратурата е стигнала до извода, че в записите, в които се коментират европейски лидери, председателят на Народното събрание, действия на надзорни комисии и прокурорски проверки, няма данни за извършено престъпление.

Сега Иванов иска да обществото да научи какво са били питани Цацаров, Гешев и  Борисов, за да покаже прокуратурата, че декларациите за прозрачност не се отнасят само до разследване на опоненти на режима.

„Спомняте си, че главният прокурор многократно е казвал, че когато има надделяващ обществен интерес винаги прокуратурата ще бъде прозрачна. Само че тази прозрачност засега касае само опоненти на режима. Хайде сега да видим как е разпитан Цацаров, как е разпитан самият Гешев, как е разпитан Борисов, какви въпроси са задавани, колко настоятелно са задавани, какви проверки са направени. Нека тази прозрачност да засегне всички“, каза той пред журналисти пред сградата на спецсъда.

Настояването информацията да бъде получена бързо, за да бъде предоставена на Европейския парламент, за да видят депутатите как работи прокуратурата по такива важни случаи.

„Бързаме да получим всички тези материали, защото знаете, че след Нова година ще има ново изслушване в Европейския парламент и ние искаме Европейският парламент да може да се запознае с това как прокуратурата работи по този изключително важен случай“, обясни Христо Иванов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X