https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпортБФС потвърди: Александър Димитров е новият селекционер на националите

БФС потвърди: Александър Димитров е новият селекционер на националите

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов потвърди, че новият селекционер на националния отбор ще бъде Александър Димитров.

През последните години легендата на българския футбол беше отговорник на младежките и юношеските национални формации. Коща е на мнение, че е дошло време треньор, който е водил успешно тези състави, да поеме и представителния тим. Именно 44-годишният Димитров отговаря на това условие. Под негово ръководството младежите бяха до последно в играта за участие на европейското първенство догодина, а преди това води юношите до 19 и 17 г. на шампионатите на Стария континент.

„Да, идеята е такава. Най-накрая трябва да направим нещо такова. Просто треньорите, които са се представили добре в националните гарнитури с години, като са минали през 15, 17, 19, 21-годишните познават футболистите от самото начало. За мен би трябвало да се даде шанс на такъв човек“, заяви Костадинов пред „Спортал“.

Още след неуспешния бараж с Унгария „Телеграф“ съобщи, че Александър Димитров е фаворит да наследи Георги Дерменджиев като селекционер на България. От специалиста се очаква да наложи асовете на младежите в мъжкия отбор Става въпрос за Даниел Наумов, Андреа и Петко Христови, Валентин Антов, Васил Попов, Илиан Илиев, Здравко Димитров, Мартин Минчев, Калоян Кръстев и Станислав Иванов. Според запознати Димитров официално ще бъде обявен за национален селекционер в началото на 2021 година.

Димитров познава отлично качествата на младите играчи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X