https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedПо-евтин газ от януари, цените на парното не мърдат

По-евтин газ от януари, цените на парното не мърдат

С 6,6 на сто да е по-евтин природният газ за януари предлагат от КЕВР. Цената, по която общественият доставчик ще продава синьото гориво на крайните снабдители и на лицата, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия за следващия месец ще да стане 25,86 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). За декември тя е 27,70 лв./MWh.

Във връзка с окончателното утвърждаване на цената за януари, “Булгаргаз” ЕАД ще представи в КЕВР необходимата отчетна информация.

Във връзка с очакваното начало от 31 декември на доставки на природен газ от Азербайджан в България, от обществения доставчик коментираха, че те ще отразят и този факт в актуализираното си предложение. Данните ще бъдат внесени в регулатора на 1 януари сутринта, като по този начин КЕВР ще разполага с цялата необходима информация, за да може същия ден да приеме окончателно решение за цената на природния газ за януари 2021 г.

Окончателното решение за утвърждаване на цената на природния газ за януари 2021 г. КЕВР ще вземе на закрито заседание на 1 януари от 14.00 часа.

Очаква се поевтиняването на природния газ да не доведе до спад на цените на топлинната енергия, защото условието за настоящия регулационен период е синьото гориво да промени стойността си с повече от 14%.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X