https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedНад 50 хил. напуснали София още вчера

Над 50 хил. напуснали София още вчера

От днес Пътна полиция предприема мерки срещу интензивния празничен трафик в цялата страна. По Информация на Агенция „Пътна инфраструктура“ вчера над 50 хил. автомобила са напуснали столицата, предаде бТВ.

Последният ден преди празниците не мина без инциденти. Тежка катастрофа с жертва блокира АМ „Хемус“ с часове, а трафикът се пренасочваше през с. Яна.

„Създали сме организация. Колегите освен да подпомагат и контролират движението, да следят и за нарушения, извършвани от самите водачи. Очакваме гражданите да спазват мерките“, каза Николай Крушарски от Пътна полиция.

През идните дни ще има засилени проверки за превишена скорост, употреба на алкохол и наркотици.

По магистралите в страната има само едно място, в което се извършва ремонт, което създава опасност от тапи при интензивния трафик при пътуванията за коледните и новогодишните празници, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура” днес. Става въпрос за автомагистрала “Хемус”, в района на тунел “Витиня”, където продължава ремонтът на тръбата за София и целият трафик е събран в другата.

Пътуващите от и за Враца, Монтана и Видин могат да използват като алтернативен маршрут за София прохода Петрохан и пътя през Искърското дефиле.

Почти на всички магистрали обаче има участъци с ограничение на скоростта, които са любимо място за контрол на пътните полицаи. На “Тракия” това е районът на пътен възел “Мухово”, където заради повреден мост има ограничение от 70 км/ч, както и отсечката между разклоните за Чирпан и Стара Загора, където трябва да се кара с 90 км/ч.

Също 90 км/ч е максимално разрешената скорост на “Тракия” между километър 346 и 349 в посока София заради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка в аварийната лента.

На “Хемус” 70 км/ч е ограничението в област Варна от 424 до 425 километър.

По магистрала “Марица” в участъка между Свиленград – ГКПП “Капитан Андреево” движението е пренасочено двупосочно в платното посока ГКПП “Капитан Андреево” поради извършване на превантивен ремонт на платно, което е в посока София.

На “Струма” трябва внимателно да се следят табелите, тъй като преди няколко моста има ограничение от 100 км/ч.

Очаква се сняг при голямото завръщане

Макар прогнозата на метеоролозите за следващите дни да е за хубаво за зимата време, на 26 и 27 декември се очаква в Северна и Северозападна България дъждът да премине в сняг, съобщават от агенция “Пътна инфраструктура”. Техният съвет е да се пътува с подготвени за зимни условия автомобили с подходящи гуми.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X