https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedНад 50 хил. напуснали София още вчера

Над 50 хил. напуснали София още вчера

Над 50 хил. напуснали София още вчера

От днес Пътна полиция предприема мерки срещу интензивния празничен трафик в цялата страна. По Информация на Агенция „Пътна инфраструктура“ вчера над 50 хил. автомобила са напуснали столицата, предаде бТВ.

Последният ден преди празниците не мина без инциденти. Тежка катастрофа с жертва блокира АМ „Хемус“ с часове, а трафикът се пренасочваше през с. Яна.

„Създали сме организация. Колегите освен да подпомагат и контролират движението, да следят и за нарушения, извършвани от самите водачи. Очакваме гражданите да спазват мерките“, каза Николай Крушарски от Пътна полиция.

През идните дни ще има засилени проверки за превишена скорост, употреба на алкохол и наркотици.

По магистралите в страната има само едно място, в което се извършва ремонт, което създава опасност от тапи при интензивния трафик при пътуванията за коледните и новогодишните празници, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура” днес. Става въпрос за автомагистрала “Хемус”, в района на тунел “Витиня”, където продължава ремонтът на тръбата за София и целият трафик е събран в другата.

Пътуващите от и за Враца, Монтана и Видин могат да използват като алтернативен маршрут за София прохода Петрохан и пътя през Искърското дефиле.

Почти на всички магистрали обаче има участъци с ограничение на скоростта, които са любимо място за контрол на пътните полицаи. На “Тракия” това е районът на пътен възел “Мухово”, където заради повреден мост има ограничение от 70 км/ч, както и отсечката между разклоните за Чирпан и Стара Загора, където трябва да се кара с 90 км/ч.

Също 90 км/ч е максимално разрешената скорост на “Тракия” между километър 346 и 349 в посока София заради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка в аварийната лента.

На “Хемус” 70 км/ч е ограничението в област Варна от 424 до 425 километър.

По магистрала “Марица” в участъка между Свиленград – ГКПП “Капитан Андреево” движението е пренасочено двупосочно в платното посока ГКПП “Капитан Андреево” поради извършване на превантивен ремонт на платно, което е в посока София.

На “Струма” трябва внимателно да се следят табелите, тъй като преди няколко моста има ограничение от 100 км/ч.

Очаква се сняг при голямото завръщане

Макар прогнозата на метеоролозите за следващите дни да е за хубаво за зимата време, на 26 и 27 декември се очаква в Северна и Северозападна България дъждът да премине в сняг, съобщават от агенция “Пътна инфраструктура”. Техният съвет е да се пътува с подготвени за зимни условия автомобили с подходящи гуми.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X