https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedПървият ваксиниран от ВМА ще бъде ген. Мутафчийски

Първият ваксиниран от ВМА ще бъде ген. Мутафчийски

Първият ваксиниран от ВМА ще бъде нейният директор ген. Мутафчийски, това каза шефът на Катедра “Инфекциозни болести” във военната болница – полк. доц. д-р Георги Попов.

полк. доц. д-р Георги Попов е хоноруван преподавател по „Инфекциозни болести” на студенти от специалностите „Медицина” и „Медицинска сестра” при Медицински факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски”. През 2018 г. печели приза „Лекарите, на които българите вярват”. Участвал е във военни мисии в Босна и Херцеговина, Украйна, Косово и Македония.

“Първо искам да кажа, че аз категорично ще се ваксинирам и подкрепям ваксинацията. Говорейки за ваксинацията, искам да уверя, че на 27 декември тя ще започне във всички държави от ЕС, включително и в България. За ВМА ще се заделят 100 ваксини. Вече са определени и първите 100 човека, които работят на първа линия в борбата срещу коронавирусната инфекция и те ще бъдат ваксинирани. Първият ваксиниран във ВМА ще е нашият началник генерал-майор Мутафчийски и после всички ние, които работим на първа линия. В първите дни на януари 2021 г ще пристигнат допълнителни ваксини, които ще обхванат всички наши колеги, които лекуват пациенти с COVID-19.” потвърди полк. доц. д-р Георги Попов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X