https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedЗапочна ваксинацията в България, Министър Ангелов и ген. Мутафчийски са първите със...

Започна ваксинацията в България, Министър Ангелов и ген. Мутафчийски са първите със защита

Първата ваксинация в България вече е факт. Здравният министър Костадин Ангелов беше ваксиниран точно в 9.59 ч. тази сутрин.

Манипулацията беше извършена в столичната болница УМБАЛ „Света Анна“. Преди това той беше прегледан, измерено беше кръвното и температурата му, след което подписа документ за информирано съгласие.

“Вярвам, че много скоро ще започнем да надделяваме над COVID-19. Нямам търпение да се видя със 70-годишния ми баща, без да се притеснявам, че ще го заразя“, бяха първите думи на проф. Ангелов.

След приключване на ваксинацията остана под лекарско наблюдение около 15 минути, в случай на алергична реакция.

Втори беше ваксиниран веднага след него представител на Българската православна църква, като подкрепа за ваксините. В Бургас започна ваксинирането също, а в Пловдив първи получи ваксината председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Ген. Мутафчийски във ВМА каза, че е изминала една тежка година. Нека тази година с трудности и мъка да остане зад нас. Ние се намираме във война, но дойде нашето малко оръжие, то ще ни спаси и ще ни върне прегръдката и целувката с нашите деца и нашите близки, каза ген. Мутафчийски.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X