https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиГръмнаха авджия вместо глиган в Странджа

Гръмнаха авджия вместо глиган в Странджа

С трагичен инцидент завърши групов лов на дива свиня. 35-годишен авджия беше тежко прострелян в корема.

Кървавата драма се разигра рано сутринта след Коледа край странджанското село Синьо камене. Ловната дружинка излязла да ловува глигани и авджиите чакали на пусия в гората. В един момент ловците усетили шум в храстите и един от групата стрелял с ловната си карабина. Вместо дива свиня обаче се оказало, че е улучил свой колега, предават от Monitor.

Раненият ловец е от Средец и е откаран в бургаската болница в тежко състояние. Той е приет първо в шокова зала и веднага след това е бил опериран по спешност.

Всички сачми са извадени от тялото му, но мъжът продължава да е в критично състояние. Той е настанен в реанимация с опасност за живота. Предполага се, че е бил прострелян с карабина от много близко разстояние.

По случая е започнало незабавно разследване. На мястото на инцидента е пристигнала следствено-оперативна група от Районното управление в Средец. Иззета е документацията на ловната дружинка и разрешителното за лов. В момента текат разпити, ще бъдат назначени и балистични експертизи, за да се утанови от кое оръчие е произведен изстрелът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X