https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedВ първия ден от кампанията в Пловдивско са ваксинирани 280 медици

В първия ден от кампанията в Пловдивско са ваксинирани 280 медици

280 медици от Пловдив и областта са ваксинирани през първия ден от кампанията. Това съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб (ОКЩ) Дани Каназирева. „Това е повече от очакваното.

Първоначално 163-ма медици бяха заявили желание, но се оказаха много повече. Във всяка една болница е създадена изключителна добра организация. Наистина благодаря на всички, които дадоха пример и показаха, че лекарската професия е отговорност и призвание“, заяви областният управител Дани Каназирева.

Ваксинацията в областта започна в 10 болници, като най-много са имунизирани в МБАЛ “Свети Мина“ и УМБАЛ “Свети Георги“, където сред първите поставили си ваксината са директора проф. Карен Джамбазов, ректора на Медицинския университет проф. Мариана Муржджава, проф. Стефан Костянев и проф. Ангел Учиков от борда на директорите. В трите разкрити кабинета в РЗИ са имунизирани 120 медици от спешна помощ, джипита и стоматолози.

Утре в имунизационната кампания ще се включат още три болници – МБАЛ“Свети Иван Рилски“ и общинските болници в Първомай и Раковски.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X