https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedЗаписването за ваксинация при личните лекари започна

Записването за ваксинация при личните лекари започна

Записването за ваксинация при личните лекари започна

Всички, които искат да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, но не попадат в групите с приоритет, могат да заявят желанието си пред личните си лекари.

В Пловдив записването за доброволното ваксиниране вече започна. Пловдивчани, които желаят да се ваксинират, обаче трябва да побързат, тъй като имат малко повече от две седмици да се запишат, а личните лекари трябва да предоставят списъците до 15 февруари.

Д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдивска област, разкри как става записването при личните лекари:

“За първата седмица имаме записани около 15 души – добър темп. Има желаещи, предполагам, че след като хората видят близките си имунизирани и те ще се запишат. Записването става активно от страната на пациентите. Ние няма да търсим пациентите, а те нас. Призовавам хората да разговарят със своите лични лекари”, каза той.

Записването може да стане чрез всяко средство за комуникация – мейл, Вайбър, Месинджър, чрез лист с данните им, предадени на личните лекари. Може и по телефона, но има опасност лекарите да забравят данните. Хубаво е да има писмен документ, разкри д-р Костадин Сотиров.

“Пациентите трябва да са отговорни – когато лекарят им каже, че трябва да дойдат в определен ден за имунизация, да дойдат, за да не се изхвърлят скъпите ваксини”, призова личният лекар.

“Препоръчително е хората да идват с готови документи – декларация за информирано съгласие. Подробна информация за ваксините има на сайта на здравното министерство”, допълни още той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X