https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedЛекар след ваксинацията: Предпочитам да живея нормално, вместо да съм в постоянен...

Лекар след ваксинацията: Предпочитам да живея нормално, вместо да съм в постоянен страх!

Председателят на Управителния съвет на Районната лекарска колегия към Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов беше първият лекар в област Русе, който получи първата доза от пристигналата по-рано през деня ваксина срещу COVID-19.

Ваксината на д-р Райчинов беше поставена в Университетска болница „Медика Русе“, където на практика започна процеса по ваксинация в региона.

Той изрази надежда, че по този начин ще успее да убеди както колегите си, така и останалата общественост, че няма нищо опасно в процеса по ваксинация. „Искам да живея нормално! Искам да изпия едно кафе в заведение, да отида на почивка, да се видя със своите приятели, близки и роднини без страх и без маска!“, това заяви доктор Райчинов минути след поставянето на първата доза от ваксината, като поясни, че това го казва не толкова като лекар, а преди всичко като човек.

„Това е по-добрият вариант за избор на всеки един! Нищо по-различно и по-неприятно не усетих при поставянето на ваксината отколкото при поставянето на всяка друга инжекция. Човек е длъжен да направи избора си. Всеки един от нас трябва да избере как иска да живее – с ежедневен и дори ежечасен страх, че може да се разболее, да боледува тежко и дори да се стигне до фатален край или поне от това заболяване да не се притеснява и да живее по-спокойно и по-сигурно. Трябва да преценим и дали искаме да бъдем близо до своите приятели, роднини и да общуваме с тях без страх, както и с всички хора или на всеки, приближил се до нас, да гледаме като на потенциална опасност.“, допълни още д-р Райчинов, който е и бивш председател на Управителния съвет на Българския лекарски съюз. Според него ваксината ще ни даде и по-голяма сигурност и ще запазим работните си места, защото ще бъдем здрави.

Веднага след него ваксина беше поставена на кардиолозите д-р Цоню Стефанов и д-р Панайот Панайотов, както и на акушер-гинеколога д-р Венцислав Несторов от Университетска болница „Медика Русе“, а също и на д-р Петя Несторова, работеща в Центъра за психично здраве. „Аз съм млад човек с големи планове и не искам да заразя себе си, колегите и близките си. Имам ежедневен контакт с болни от коронавирус.“, това пък каза най-младият ваксиниран днес инвазивният кардиолог д-р Панайот Панайотов.

По време на ваксинацията на медиците присъстваха още областният управител Галин Григоров, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова, както и административният директор на лечебни заведения „Медика“ Алисе Муртезова.

През утрешния ден ваксинацията продължава във всички предварително определени четири лечебни заведения от областта, като до четвъртък тя трябва да приключи. Очаква се още в последните часове на работния ден в сряда да бъдат ваксинирани всички 200 медици от Русенско.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X