https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedНа пазар в Турция... като за последно

На пазар в Турция… като за последно

На пазар в Турция... като за последно

Зажаднели за евтин пазар нашенци затапиха границата с Турция. Леки автомобили образуваха опашка на ГКПП Капитан Андреево рано сутринта. Задръстването достигна няколко километра преди граничните бариери. Напливът от желаещи да отидат на пазар в Турция идва в последния почивен ден. И само два дни преди Турция да затегне мерките и вече да пуска само с отрицателен ПСР тест или карантина.

Тестът трябва да е направен 72 часа преди пътуването. Тези, които не представят отрицателен тест, ще бъдат поставяни под 7-дневна карантина. След нея те ще бъдат задължени да си направят тест. Едва при отрицателен резултат ще се освобождават от карантината.

Пътниците с положителен тест ще остават за лечение в турски болници.

Мерките не важат за транзитно преминаващите през летищата в югоизточната ни съседка. Но важат за всички сухопътни гранични пунктове.

Валутният курс на турската лира се срина до 20-22 стотинки. Това прави пазарът в Одрин и околностите му изключително изгоден и привлекателен за българите.

Затова има шофьори и пътници, готови да висят с часове на границата. И очевидно пренебрегват рисковете от факта, че попадат на струпване от непознати хора по време на пандемия.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X