https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedПроф. Александър Кьосев: Управляващите все повече се оказват нагли „морални пердета“

Проф. Александър Кьосев: Управляващите все повече се оказват нагли „морални пердета“

Три са основните скандала, с които ще запомня 2020 година – първият и най-важният е пълното неглижиране на протестите от страна на управляващите, които все повече се оказват нагли “морални пердета”. Вторият, разбира се, са видеозаписите и аудиозаписите на Бойко Борисов, който дори не отрече тяхната автентичност. Третият е късогледата политика към Северна Македония, за която смятам, че в дългосрочен план, ще доведе до трета национална катастрофа – тя подготвя враг на западната граница на България. Това заяви в интервю за Mediapool.bg проф. Александър Кьосев, преподавател в Софийския университет по история на модерната европейска култура.

„За пореден път се установи, че частта от българското общество, която може да реагира на скандални престъпления спрямо демокрацията, законността и правата, е твърде малка и твърде суетна. Няма морално мнозинство, има кресливо и объркано морално малцинство. А повече са имитаторите, които се лепят по него, и го използват за свои цели“, коментира той.

„Надявам се, че следващите избори ще бъдат първа лястовица на промяната и че балансите в Народното събрание няма да бъдат същите”, посочи проф. Кьосев.

„Предполагам, че каквото и правителство да бъде избрано, то ще бъде кратковременно и динамиката в българското общество и електорални нагласи ще продължава – трудно е да се правят каквито и да е по-дългосрочни прогнози. Но едни по-стари поколения, включително моето, постепенно ще слизат от сцената”, каза още той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X