https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedЕксперт: Връщането на учениците в клас е огромен риск

Експерт: Връщането на учениците в клас е огромен риск

„Към момента не можем да правим ясни изводи за ситуацията на базата данни от последните дни. Важно е какви ще са данните след празниците, тогава ще може да се оцени реалната ситуация“. Това коментира пред БНР математикът Петър Велков, преподавател и експерт по управление на кризи.

„Системата на проследяване и тестване показва, че през последния месец около 50 000 души – позитивни, не са карантинирани. Това е ключово, защото, когато системата ти за проследяване не работи, ти не управляваш пандемията. Не знаейки реалната ситуация, с връщането на учениците в клас рискуваме да подминем предните нива с гръм и трясък. Това е огромен риск и може да ни изиграе лоша шега“.

По думите на математика ключов момент е процесът по ваксинация, който трябва да бъде съпътстван с по-ниски нива на заболеваемост:

Много важно е да направим кампания сред учителите за ваксинация. Това ще позволи училищата да бъдат отворени максимално дълго време“.

В предаването „12+4“ Велков допълни:

Дистанционната форма на обучение и технологиите са ключови за бъдещето. Ще има промени, технологиите все повече ще се интегрират“.

Преподавателят изрази надежда, че занапред хората все повече ще се подкрепят и ще оценяват важните неща:

„Трябва да повярваме и в доброто, и в науката. Науката ще ни спаси и ще ни върви нормалния живот в кратко време“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X