https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиПродължават опитите за преминаване с фалшиви PCR тестове на ГКПП „Дунав мост“

Продължават опитите за преминаване с фалшиви PCR тестове на ГКПП „Дунав мост“

Продължават опитите за измама с фалшиви PCR тестове на ГКПП „Дунав мост“. Поредните нарушители на закона са двама мъже от Габрово и София, които пътували за Румъния.

Граничните полицаи се усъмнили в представените документи от лабораторни изследвания и след проверка станало ясно, че те са подправени.

Мъжете, които нямат връзка помежду си, първоначално заявили, че са купили фалшивите тестове срещу 50 евро. Впоследствие признали, че са взели бланките от интернет и са ги подправили. Повечето шофьори, които пътуват през границата, споделят, че подобен риск не си заслужава, предават от bTV.

От лабораториите, които правят PCR тестове, взимат допълнителни мерки за защита на бланките си.

„Сертификатът може да бъде изтеглен от нашата лабораторна информационна система, откъдето си го изтеглят и всички останали наши пациенти. Това, което го прави уникален, е баркод лентата, която ние слагаме допълнително, след като се извърши изследването“, казва управителят на лаборатория д-р Розина Мирчева.

От “Гранична полиция” коментират, че в последните 10 дни зачестяват случаите на български граждани, които се опитват да влязат в Румъния с фалшиви тестове. От там напомнят, че всеки такъв случай се предава на прокуратурата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X