https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
spot_img
spot_img
НачалоКримиЕКШЪН В ПЛОВДИВ: 35-годишен стрелял по дилър, за да ограби 14 кг...

ЕКШЪН В ПЛОВДИВ: 35-годишен стрелял по дилър, за да ограби 14 кг дрога

ЕКШЪН В ПЛОВДИВ: 35-годишен стрелял по дилър, за да ограби 14 кг дрога

35-годишен стрелял с автомат „Калашников“ по дилър на дрога, за да му вземе 14 килограма марихуана за 84 000 лева. Продавачът не е пострадал, а стрелецът е закопчан и обвинен за грабеж, за държане с цел разпространение на марихуана и за незаконните оръжия и боеприпаси, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив.

Грабежът бил извършен на 29 декември 2020г. в село Болярино. Там, между двама мъже с инициали Х.Д. и М.И., била осъществена сделка по закупуване на наркотици – 14 кг марихуана. Купувачът Х.Д. не платил наркотиците, като открил стрелба във въздуха с автомата. Продавачът се обадил на 112 и полицаи от Раковски и от Пловдив задържали стрелеца. Х.Д. съдействал на разследването, като не отрекъл стореното.

Извършени са множество процесуално – следствени действия, включително разпит на свидетели, оглед на местопроизшествие, множество претърсвания, назначени са химическа и балистична експертизи. Намерени са и са иззети четири чувала с общо 14 кг марихуана, както и два автомата „Клашников” с боеприпаси.

Задържаният Х.Д. е на 35 г. от гр.Казанлък, обл. Стара Загора. Той е криминално проявен, осъждан е общо 10 пъти, вкл. за грабежи, наркотици, притежание на незаконно оръжие, причиняване на телесни повреди и др. Многократно е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“. Затова обвиненията срещу него са при условия на опасен рецидив.

За извършения от Х.Д. грабеж е предвидено наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и конфискация на имущество. За престъплението, свързано с държане на наркотични вещества, наказанието е лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години и глоба от 20 хил. до 100 хил. лева. За престъплението, свързано с държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси, наказанието е лишаване от свобода 2 до 8 години.

Обвиняемият Х.Д. е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, като в рамките на същия срок предстои внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо него.

spot_img
spot_img
Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X