https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиЕКШЪН В ПЛОВДИВ: 35-годишен стрелял по дилър, за да ограби 14 кг...

ЕКШЪН В ПЛОВДИВ: 35-годишен стрелял по дилър, за да ограби 14 кг дрога

35-годишен стрелял с автомат „Калашников“ по дилър на дрога, за да му вземе 14 килограма марихуана за 84 000 лева. Продавачът не е пострадал, а стрелецът е закопчан и обвинен за грабеж, за държане с цел разпространение на марихуана и за незаконните оръжия и боеприпаси, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив.

Грабежът бил извършен на 29 декември 2020г. в село Болярино. Там, между двама мъже с инициали Х.Д. и М.И., била осъществена сделка по закупуване на наркотици – 14 кг марихуана. Купувачът Х.Д. не платил наркотиците, като открил стрелба във въздуха с автомата. Продавачът се обадил на 112 и полицаи от Раковски и от Пловдив задържали стрелеца. Х.Д. съдействал на разследването, като не отрекъл стореното.

Извършени са множество процесуално – следствени действия, включително разпит на свидетели, оглед на местопроизшествие, множество претърсвания, назначени са химическа и балистична експертизи. Намерени са и са иззети четири чувала с общо 14 кг марихуана, както и два автомата „Клашников” с боеприпаси.

Задържаният Х.Д. е на 35 г. от гр.Казанлък, обл. Стара Загора. Той е криминално проявен, осъждан е общо 10 пъти, вкл. за грабежи, наркотици, притежание на незаконно оръжие, причиняване на телесни повреди и др. Многократно е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“. Затова обвиненията срещу него са при условия на опасен рецидив.

За извършения от Х.Д. грабеж е предвидено наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и конфискация на имущество. За престъплението, свързано с държане на наркотични вещества, наказанието е лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години и глоба от 20 хил. до 100 хил. лева. За престъплението, свързано с държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси, наказанието е лишаване от свобода 2 до 8 години.

Обвиняемият Х.Д. е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, като в рамките на същия срок предстои внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо него.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X