https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиСтрелба с автомат при наркосделка край Пловдив

Стрелба с автомат при наркосделка край Пловдив

Задържаха 35 .-годишен мъж, извършил грабеж, по време на който стрелял с автомат, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Пловдив.

На 29 декември 2020 г., в землището на пловдивското село Болярино, между двама мъже била осъществена сделка по закупуване на 14 кг марихуана. Купувачът Х.Д. обаче не заплатил наркотиците, като открил стрелба във въздуха с автоматичното огнестрелно оръжие, заплашвайки продавача М. И. и отнемайки му наркотичните вещества.

След подаден сигнал за инцидента на тел. 112, в резултат на извършените от служители на РУ на МВР – Раковски и на ОД на МВР – Пловдив – отдел “Криминална полиция”, интензивни оперативно – издирвателни мероприятия, е установен извършителят. Той е задържан от органите на полицията, като е съдействал на разследването. Продавачът не е пострадал.

Задържаният Х.Д. е от Казанлък. Той е криминално проявен, осъждан е общо 10 пъти, включително за грабежи, наркотици, притежание на незаконно оръжие, причиняване на телесни повреди и други. Многократно е изтърпявал наказание “лишаване от свобода”.

По отношение продавача е повдигнато обвинение за извършен грабеж на 14 кг марихуана на стойност 84 000 лв., като стойността на предмета на престъплението е в големи размери и деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Повдигнато е обвинение и за държане без надлежно разрешение на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X