https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпортЛапорта: Все още има време да убедим Меси да остане в Барселона

Лапорта: Все още има време да убедим Меси да остане в Барселона

Един от кандидатите за нов президент на Барселона Жоан Лапорта изрази надежда, че все още има време да направи „убедително предложение“ на Лионел Меси, чийто контракт с клуба изтича през юни.

„Той каза, че ще изчака до края на сезона и това ни дава време да предадем убедително предложение към него“, каза Лапорта, който се кандидатира за поста, окупиран от него в периода 2003-2010. Меси вече е свободен да преговаря с други клубове от петък. Но, както вече отбеляза самият Лапорта, звездата на каталунците каза в интервю за испанска телевизияна 27 декември, че „не е взел решение“ за бъдещето си. „Все още не знам. Концентриран съм. Не мисля за това как ще приключи сезонът“, сподели тогава Меси в интервюто.

Аржентинският гений прекара цялата си кариера до тук на „Камп Ноу“ и дебютира за първия тим по време на първия президентски мандат на Лапорта. Лапорта определи подхода на Меси към ситуацията като „позитивен“, въпреки че нападателят каза още в интервюто, че „клубът преминава през тежък период“ и че би било „сложно да го върне в нивото, на което бе“. Уморен от клуб в непрекъсната криза с три смени на треньори в рамките на само година и разочароващи резултати, включително унизителното поражение от Байерн Мюнхен с 2:8 в Шампионската лига през август, Меси поиска да напусне „блаугранас“ в края на миналия сезон, преди да промени решението си.

Лапорта е един от девет кандидати за заместник на напусналия Хосеп Мария Бартомеу, който се оттегли през октомври три месеца преди края на президентския си мандат. Гласуването е на 24 януари. Под ръководството на Лапорта клубът спечели 12 трофея, включително четири пъти Ла Лига и два пъти Шампионска лига, припомня БГНЕС. Лапорта е на мнение, че опитът му му дава „предимство“. „Имам доверието на Лео. Той винаги ми е казвал, че всичко, което съм му обещавал, се е сбъдвало. Той знае, че ако аз дам думата си, ще я удържа“. Сред опонентите му за президент на Барса са Емили Русо и Тони Фрейша, бивши членове на Борда на директорите в клуба, Жорди Фаре, който бе с основна заслуга за оставката на Бартомеу, и Виктор Фонт, който стои редом до бившия плеймейкър на каталунците Шави Ернандес.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X