https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияС пистолет в ръка, 10-годишно момче подкара кола в Пещера

С пистолет в ръка, 10-годишно момче подкара кола в Пещера

Клип, на който се вижда как около 10-годишно хлапе е седнало зад волана на лек автомобил, а в едната си ръка държи пистолет, стана повод за комплексна проверка от полицията. Видеото беше качено в социалните мрежи, но бързо бе изтрито, след като органите на реда се самосезираха.

На предната седалка до шофьора е 50-годишният дядо на невръстния водач, който стои безучастно, докато хлапакът върти волана в Пещера.

По повод на видеоклипа, качен в социалните мрежи, беше назначена комплексна проверка, коментира говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. В проверката взеха участие служители на „Пътна полиция“, колеги младши инспектори, които отговарят по контрола на общоопасните средства и инспектор от Детска педагогическа стая. Установи се, че собственик (на 50г.) на лек автомобил от град Пещера, е предоставил автомобила на 10-годишния си внук, съставен е акт по Закона за движение по пътищата.

Установено е, че бащата на детето е закупил законно газ-сигнално оръжие. Той го е предоставил на момчето и в тази връзка служителите, извършващи контрол по КОС, са образували преписка. Тъй като родителите на малолетния са извън страната, на неговия дядо са съставени протоколи за предупреждение по реда на Закона за МВР.

Преписката по случая ще бъде изпратена на компетентните органи от отдел „Закрила на детето” към Дирекция „Социално подпомагане” за евентуални мерки и от тяхна страна, защото тук става въпрос за 10- годишно дете“, уточни Мирослав Стоянов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X