https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпортКонър Макгрегър отнесе здрав пердах и нокаут при завръщането си в UFC...

Конър Макгрегър отнесе здрав пердах и нокаут при завръщането си в UFC (Видео)

Дългоочакваното завръщане на суперзвездата Конър Макгрегър в основната битка на UFC 257 не премина по “планирания” начин за многобройните му фенове и за ограничените зрители в залата в Абу Даби, предава sportal.bg. По прекрасен методичен начин Дъстин Порие нарани водещия десен крак на съперника, издържа на най-добрите му леви прави и го нокаутира в средата на втория рунд.

Диаманта за втори път в кариерата си печели междинната титла в лека категория, като предният път бе събмитнат от Хабиб Нурмагомедов и не можа да спечели същинския шампионски пояс. Конър за десети пореден път е звездата в основното събитие на галавечер на UFC, но и неговите амбиции за повторен двубой с Хабиб се сгромолясаха след поражението от Порие. Дъстин записа седми нокаут в категорията и изравни върховото постижение в това отношение на Едсон Барбоса.

Самият Хабиб бе споделил, че галавечерта в Абу Даби ще бъде евентуално “прослушване” за следващия му противник, като едва ли е останал впечатлен от продукцията на Макгрегър и съответно голямото желание на Дейна Уайт да организира такъв реванш едва ли ще се осъществи. В интерес на истината дебютантът в UFC Майкъл Чандлър нокаутира Дан Хукър по-рано на галата и предизвика Хабиб, като продължава да трупа позитиви във възходящата си кариера.

Конър е бивш шампион в лека категория, но всъщност вече има 1 победа и 2 загуби в нея.

Всички специалисти преди началото на двубоя говореха за това колко важни и показателни ще са първите 60-90 секунди в октагона, защото Порие е известен с това, че не започва срещите си особено експлозивно, а разчита на чудесното си кардио, което му носи предимство в последните рундове. Конър пък е сред най-експлозивните бойци веднага след първия гонг и се очакваше да натисне газта от самия старт.

И в действителност Макгрегър започна да притиска Порие от първите секунди, като вкара ляво кроше, но пък съперникът реализира тейкдаун още в началната минута. Нищо не последва от него, като двамата преминаха в клинч до клетката и си разменяха удари с рамо и колена. Почти целия рунд премина по този начин, а когато двамата се раздалечиха и се върнаха към центъра на октагона, Макгрегър вкара хубави десни и леви прави. Порие се постара предимно с външни лоукикове да отвърне на атаките и също записа няколко попадения.

Комбинациите от леви и десни прави на Конър продължиха в началото на втория рунд, макар че Диаманта продължаваше с киковете в десния прасец. Това нанесе сериозни поражения по водещия крак на Макгрегър и впоследствие Порие успя да се възползва, за да зашемети съперника си с десен прав и впоследствие да го прати в нокдаун. Реферът Хърб Дийн побърза да се намеси и да маркира нокаута, за да не се налага Конър да поема ненужни допълнителни удари.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X