https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedПроф. Александър Маринов: Премиерът подтиква президента да наруши Конституцията

Проф. Александър Маринов: Премиерът подтиква президента да наруши Конституцията

Премиерът подтиква президента да наруши Конституцията, карайки го да заеме позиция за ареста на Алексей Навални. Трудно е да се прозре мотивът на министър-председателя за това. Това коментира Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента.

Той посочи, че няма практика държавният глава да заема външно-политическа позиция по такъв повод. Маринов подчерта, че различията между Борисов и Радев са сериозни и са базирани на принципните различия за управлението на държавата и за отношението на държавата към хората.

Александър Маринов коментира пред bTV, че на консултациите за датата на парламентарните избори са проличали различията между държавния глава и управляващата партия. Напомни, че някои „други се държаха като на махленска кавга“, вероятно визирайки конфликта между Радев и лидера на „Воля“ Веселин Марешки.

Експертът обясни, че консултациите са били, за да проверят и готовността на институциите за провеждане на вота. „Аз също бях привърженик на малко по-късна дата. Идеята да се отложи датата беше с оглед на това да се подготви изпълнителната власт, за съжаление такава готовност не бе дадена и затова вероятно не се отложи с много датата на вота”, обясни Маринов.

Той смята, че президентът трябва да се кандидатира за президентските избори. Подчерта, че доверието към Румен Радев е високо. Експертът от Стратегическия съвет бе категоричен, че президентът не е разединител на нацията, както афишират управляващите.

“След като ДПС не приема президента, съмнявам се той да ходи и да ги кандърдисва”, коментира Маринов. И посочи, че не вярва Бойко Борисов да се изправи в президентска битка срещу Радев. На въпрос за отношенията между президента и лидера на БСП Корнелия Нинова, Маринов каза: “Има опити за интриги”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X