https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияАлександър Маринов: След 10 юни няма да има действащ бюджет

Александър Маринов: След 10 юни няма да има действащ бюджет

„Остават ни около 20 дни до датата, когато приключва действието на удължителния закон за бюджета. След 10 юни няма да има действащ бюджет. Министърът на финансите неведнъж предупреждаваше за всички възможни последици. Ще става все по-трудно за държавата да обезпечава необходимите публични плащания“. Това заяви пред bTV проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет на Президента и съветник на служебния премиер.

„Проблемите са системни, те не се свеждат до една или друга партия или политически ръководител. Просто системата дава вече накъсо, забила е. Виждаме всякакви възможни комбинации, всякакви опити и ходове, включително и нестандартни. Резултатът е по-зле отколкото планината, която се е напънала и родила мишка.

Моето впечатление е, че никой не иска да управлява и да носи отговорност, защото наистина има рискове, защото взаимното доверие е отрицателно. Сметките са кой ще излезе лошият и кой ще бъде безотговорният”. По този начин Маринов коментира политическата ситуация у нас и възможността да отидем на шест избори.

„Освен че нямаме бюджет, имаме нетърпима ситуация – редица ключови държавни институции са с изтекъл мандат или непопълнен мандат. Има сянка на съмнение върху легитимността на този Висш съдебен съвет. Формално той действа според закона, но явно нещо не е наред“, смята експертът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X