https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedКирил Вълчев е новият директор на БТА, обеща безплатни емисии

Кирил Вълчев е новият директор на БТА, обеща безплатни емисии

Народното събрание избра единодушно с гласовете на 105 депутати, Кирил Вълчев за генерален директор на Българска телеграфна агенция (БТА). Мандатът на новия директор на БТА е 5 години.

Журналистът, предложен от ГЕРБ, бе избран с гласовете на общо 105 народни представители, като нямаше против и въздържали се. След избора, Вълчев положи клетва от парламентарната трибуна.

Другият кандидат – Ивайло Данаилов, предложен от БСП, не успя да събере необходимата подкрепа. За него гласуваха общо 65 депутати от 154 гласували, двама бяха против, а 87 се въздържаха.

До избора на нов шеф на БТА се стигна предсрочно, след като Максим Минчев загуби битката с коронавируса в края на миналата година. По време на изслушването си в парламентарната комисия по медиите Кирил Вълчев каза, че ще работи в посока емисиите на БТА да станат безплатни за всички, с изключение на международните новини.

Амбицията му е да развие БТА и като източник на информация от целите Балкани към света. За да го постигне, ще открие кореспондентски пунктове на БТА във всички съседни наши държави. Досега Вълчев водеше предаването “Седмицата” по Дарик радио. Той е и правен консултант и на радиото, и на БТА. Има и първи законодателен акт в кариерата си на юрист – и това е именно законът за БТА, в чието написване той участва през 2011 г.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X