https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноФелипе VI е секси крал №1 в Европа

Фелипе VI е секси крал №1 в Европа

Крал Фелипе VI е настоящият крал на Испания от 18 юни 2014 г. Наследява испанската корона след абдикацията на баща си крал Хуан Карлос I. Той е единствен син на крал Хуан Карлос I и кралица София Гръцка. Фелипе има две по-големи сестри – инфантите Елена и Кристина.

Днес той става на 53 години. Кралят се радва на прекрасна съпруга – кралица Летисия и две красиви слънца – принцесите Леонор и София. Фелипе VI е смятан за най-красивия крал в Европа и за един от най-харизматичните монарси на Стария континент.

На 1 ноември 2003 г. Дон Фелипе се сгодява за журналистката Летисия Ортис, която има един развод зад гърба си. Тя бързо получава одобрението на испанското общество като модерна жена – независима, културна и отдадена на професията си. На 22 май 2004 г. Фелипе и Летисия се венчават в мадридската катедрала Алмудена. Церемонията е излъчена на живо по телевизията и е наблюдавана от над 25 милиона зрители в Испания и от милиони хора по света.

Началното си образование Фелипе завършва в училището Санта Мария де ла Розалес. Продължава образованието си в колежа Lakefield College School в Онтарио, Канада. Завършва право в Автономния университет на Мадрид и получава магистърска степен по специалност „Международни отношения“ от Джорджтаунския университет във Вашингтон. Наследява испанската корона след абдикацията на баща си крал Хуан Карлос I.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X