https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedМайките към Сачева: Къде са милионите и за кого са твоите „блестящи“...

Майките към Сачева: Къде са милионите и за кого са твоите „блестящи“ социални услуги

Дете с увреждане от провинцията, след планова операция, е изхвърлено в коридора на Пирогов, само защото единият от трите теста е дал положителен резултат за COVID-19. В коридора детето е прекарало часове, след пълна упойка, изчаквайки баща си да го прибере“, сигнализират майките от Системата ни убива във Фейсбук.

Става въпрос за сигнали от село Зверино, на които от организацията се отзовават. Младежи от “Системата ни убива” откликнаха на нуждата на гладуващи деца и хора с увреждания. Занесоха им хранителни продукти и неща от първа необходимост.

Ето какво разкриват още по първия сигнал:

„От Пирогов е отказана линейка за транспортиране до провинцията, като са му казали да си пътува с влака. РЗИ поставя цялото семейство под карантина, затворени в къщи, но не вижда проблем в това, че болно дете е пътувало във влака.

Според изявленията на Сачева е разработен безупречен механизъм за подпомагане на всеки карантиниран, но се оказа, че нещата не стоят точно така.

Идва ред на социалните и кмета на селото, които игнорират нуждите на децата и единственото, което правят е да натопят бащата, че е излязъл да купи храна. Сигнализират РЗИ , полицията за нарушена карантина. Според кмета всеки сам трябва да си осигури кой да му носи храна. Вече пети ден децата са без залък хляб.

Вторият случай е за човек със 100% ТЕЛК, с два ампутирани долни крайника. Оставен без домашен патронаж, без асистентска грижа, без топъл обяд, без помощи за отопление.

От организацията отправят и няколко въпроса към социалния министър Деница Сачева.

Къде отиват милионите Сачева?

За кого са твоите “блестящи” социални услуги?

Кой изяде топлия обяд на децата и хората с увреждания?

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X