https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedМинусови температури и снеговалеж в цялата страна

Минусови температури и снеговалеж в цялата страна

В цялата страна е в сила предупреждение от първа степен за много ниски температури, които и през деня на повечето места ще останат отрицателни.

Очакванията са за максимални стойности от минус 4° до 1°. Облачността ще продължи да се увеличава и по-късно след обяд в Югозападна България ще завали сняг. Северозападният вятър ще отслабне, само в Дунавската равнина и в Източна България ще остане до умерен.

Студено ще се задържи времето в планините. Ще духа до умерен северозападен вятър, който в повечето райони постепенно ще отслабва, но по най-високите и открити части ще остане силен с посока запад. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 м – минус 11°. Облачността ще е значителна и на много места ще превалява сняг.

Опасността от лавини извън ски зоните в курортите остава много висока.

Тази нощ и в неделя снеговалежите ще обхванат по-голямата част от страната, а в южната половина ще се образува и снежна покривка. Вятърът отново ще се усили, а по високите части на планините ще има условия за измръзвания.

През нощта срещу понеделник валежите ще спират и в понеделник ще е предимно слънчево, но застудяването ще продължи и в близките дни сутрешните температури ще са още по-ниски, особено в югозападната част от страната – до около минус 15°.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X