https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпортВ ЦСКА подготвят смяна на собствеността въпреки молбите на феновете

В ЦСКА подготвят смяна на собствеността въпреки молбите на феновете

От ръководството са ми възложили задачата да подготвя юридически нещата и финансовата документация, за да може всичко да е готово за смяна на собствеността. Това заяви пред „Дневник“ адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов. Той посочи, че е задачата му е била възложена в понеделник вечерта. Тогава собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев заяви, че заедно със съдружника му Юлиян Инджов се оттеглят.

По думите на Трендафилов клубът ще остане без задължения, като ще бъдат изчистени сумите по заемите, с които ЦСКА се финансираше. Юристът обаче не уточни дали тези задължения ще бъдат отписани, или покрити с приходи на клуба. До момента няма официална позиция от пресслужбата на „червените“.

Припомняме, че реакцията на Ганчев дойде късно вечерта в понеделник и съвпадна с позицията на недоволство, изразено от една от фенските организации – “Офендърс”, във връзка с подготвяната продажба на голмайстора Али Соу в руския Ростов.

“Благодаря на цялата армейска общественост, че беше съпричастна с нашето дело. За всичката им любов към отбора. Искам да кажа от мое име и името на моя съдружник Инджов, че ние прекратяваме дейността си в ЦСКА. Желаем успехи на отбора – титла, купа на България и купа от Шампионска лига”, каза Ганчев, цитиран от “Топспорт”.

Трендафилов добави, че по въпроса за базите топката е в полето на държавата. Ходът на бизнесмена е считан за изненадващ предвид силния сезон на армейците до тук – тимът се класира за групите на Лига Европа, а след идването на Бруно Акрапович съставът заема втора позиция, на шест пункта от лидера и шампион Лудогорец.

От клуба заявиха още: “Г-н Ганчев е категоричен в решението си, той счита, че при тази ситуация не може да продължи издръжката на този клуб. В близките 10 дни нашите собственици ще изчистят задълженията на клуба към техни фирми, така че футболният клуб да бъде на чисто откъм задължения към Ганчев и Инджов. Това е важен момент. Акциите ще бъдат подарени, така че всеки, който желае, ще има възможност на безценица да ги получи. Финансовото състояние ще бъде стабилно и клубът ще завърши настоящия сезон. Очаквайте подробности.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X