https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпортНоле отнесе екзекутора на Григор: Това беше най-добрият ми мач на турнира

Ноле отнесе екзекутора на Григор: Това беше най-добрият ми мач на турнира

Световният номер 1 Новак Джокович сложи край на приказката на руския квалификант Аслан Карацев. Припомняме, че 114-ия в света руснак елиминира на четвъртфинал нашия Гришо, а участието му на Australian Open започна още от квалификациите. Новак Джокович не остави никакви шансове на Карцев, побеждавайки го с 6:3, 6:4, 6:2.

“Очаквах той да играе на високо ниво, видях колко добре играе срещу съперници с много висок ранкинг на този турнир. Удря топката много добре, силен е физически, силен сервис, успява да вземе повечето ретури и да ги прати в краката ти. Трябваше да съм готов и мисля, че изпълних добре своята тактика, която изготвихме с треньора. Беше равностоен мач, но успях да играя разнообразно и това проработи. Той удря топката много плоско и дълбоко, така че исках да имам повече време, да бъда търпелив, да атакувам точните топки”, коментира Джокович след двубоя.

“Не изпитвах болка, движех се добре, всички работеше страхотно, много съм доволен. Мисля, че това беше най-добрият ми мач на турнира, по отношение на това как удрям топката и как се чувствам на корта. Сега приоритетът ми е да презаредя батериите и да се чувствам свеж за финала”, допълни осемкратният шампион.

Съперникът на Джокович във финалния мач ще бъде определен в петък от мача между Стефанос Циципас и Даниил Медведев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X