https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedЩабът на НОЩ остава в същия състав

Щабът на НОЩ остава в същия състав

Съставът на Националния оперативен щаб за борба коронавируса няма да бъде променян от парламента. Това съобщи пред bTV председателят на парламентарната здравна комисия д-р Александър Симидчиев.

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви миналата седмица, че разпуска щаба, после в типичен негов стил заяви, че той ще работи и в карайна сметка прехвърли към Народното събрание ангажимента да възстанови работата му.

“Няма как законодателната власт да се меси в изпълнителната, трябва да има ясно разделение на властите. Националният оперативен щаб е елемент от цялостната стратегия за справяне, която е отговорност на министъра на здравеопазването и на Министерския съвет”, заяви от своя страна председателят на здравната комисия и по този начин върна топката в полето на отиващото си правителство. И бе категоричен, че не може от Народното събрание да идват предложения за промяна в състава на щаба.

Депутатът от „Демократична България“ смята, че е трудно да се предположи дали ще има нова вълна на COVID-19, но е категоричен, че трябва да има ясни критерии за разхлабване на мерките.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X