https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДиагноза: Бритни Спиърс страда от деменция

Диагноза: Бритни Спиърс страда от деменция

39-годишната певица Бритни Спиърс страда от деменция, твърди баща й Джеймс Спиърс. За диагнозате разказва и документалният филм на BBC „Битката за Бритни“.

Всъщност от съдебните документи, получени от създателите на филма, става ясно, че 68-годишният Джеймс Спиърс е подал заявление за деменцията на дъщеря си, за да придобие пълно попечителство над нея, включително и достъп до всички финанси на звездата. Във филма се обяснява, че под попечителство обикновено се поставят хора, които по някакви причини не са в състояние да вземат самостоятелни решения.

„Има само два варианта. Бритни може би страда от слабоумие. Аз не съм лекар, но ако случаят е такъв, светът не е наясно с това. Ала другият вариант е по-зловещ: Бритни да няма деменция, но юридическият екип на опекуна приема, че има такава, за да получи пълен контрол над нея. Ако е така, това е ужасно“, коментира журналистът и автор на филма Мобин Азхар.

След като Бритни преживя поредица хоспитализации заради нервни сривове през 2008 г. съдът повери опеката над нея на баща й Джеймс. През последните 10 години той и адвокатът му управляват имуществото и милионите й и контролират личния й живот.

Бритни няма право да се разпорежда със собствените си пари и недвижими имоти, да води преговори, без тяхно разрешение да се вижда с децата си, да шофира автомобил, да наема юристи и като цяло да разполага с живота си.

Още през 2009 г. в социалните мрежи се появи хаштаг #свобода за Бритни Спиърс, станал девиз на феновете й, които обвиняват родителя на любимката си за създалата се ситуация. Неотдавна певицата поведе съдебна битка, за да се освободи от попечителството, и дори заяви, че няма да прави концерти, докато казусът не се реши в нейна полза.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X