https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedЛудогорец се окичи с десета шампионска титла

Лудогорец се окичи с десета шампионска титла

Отборът на Лудогорец победи Берое с 3:1 у дома в мач от 27-ия кръг на Първа лига и се окичи с десета шампионска титла. “Орлите” вече няма как да бъдат изместени от първото място в класирането четири кръга преди края на сезона и по този начин подобриха рекорда на ЦСКА от девет поредни титли, поставен в средата на миналия век.

Триумфът стана официално факт след победа с 3:1 над Берое в Разград в мач от първия кръг на плейофите на efbet Лига. Головете за “Орлите” вкараха Кирил Десподов в 29-ата минута, Доминик Янков (79) и Клаудиу Кешеру (83). Точен за старозагорци беше Гаюс Макоута в 38-ата минута от дузпа, която беше отсъдена след намесата на ВАР.

По този начин Лудогорец записа 21-ва победа от началото на сезона и вече има 67 точки, 14 повече от втория ЦСКА, а до края на сезона остават само четири кръга. Така “орлите” няма как да бъдат изместени от първото място и официално са шампиони за десети пореден път, подобрявайки постижението на “армейците” от девет поредни титли от средата на 50-те и началото на 60-те години на миналия век.

С днешния си триумф Лудогорец си осигури участие в квалификациите на Шампионската лига през следващия сезон.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X