https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноОперна прима и крупен дарител стана почетен гражданин на Русе

Оперна прима и крупен дарител стана почетен гражданин на Русе

Оперната прима Красимира Стоянова, която е и най-големият частен дарител на НУИ „Проф. В. Стоянов“ беше удостоена със званието „Почетен гражданин на град Русе“ на днешното заседание на Общинския съвет.

Предложението се прие единодушно от общинските съветници.

Красимира Стоянова е творец с ярка международна кариера, представяща българското певческо изкуство на най-престижните оперни и концертни зали и фестивали по света – Метрополитън опера и „Карнеги хол“ в Ню Йорк, Кралската опера „Ковънт гардън“ и „Роял Албърт хол“ в Лондон и много други.

Родената във Велико Търново певица е завършила Средното музикално училище „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе със специалност цигулка. Дипломира се в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив със специалности цигулка, пеене и музикална педагогика. През 1995 година дебютира като оперна певица в Софийската националната опера.

Красимира Стоянова е и най-значимият частен дарител на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе. С предоставените от нея лични средства беше изцяло обновен концертния роял „Steinway D“ и реновирани десетки пиана. Това е изключителен жест и безспорен знак за принадлежност и благодарност към училището, дало началото на нейната професионална реализация, за отговорност и съпричастност към съдбата на младите български таланти.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X