https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактора„Уикенд туризъм“ превзе центъра на Русе

„Уикенд туризъм“ превзе центъра на Русе

Кметът на Русе Пенчо Милков откри XVI Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и XIII Фестивал на туристическите забавления и анимации, на които градът е домакин в следващите два дни.

В Доходното здание са представени 35 щанда на различни туроператори, музеи и институции, а на площад „Свобода“ са творбите на ръкоделците от Русенската задруга на майсторите и Фестивала за култура и изкуство “Артур”.

За гостите на площада има постоянни забавления – шах, стена за катерене, въжен парк, площадка по безопасност на движението и балон с горещ с въздух. Сред атракциите бяха и уроците по салса и спектакълът на школата за прабългарски бойни изкуства „Багатур“.

През вчерашния ден типични русенски ястия представи Иван Звездев, а Министерството на туризма организира кръгла маса по важните теми за туристическия бранш. Вечерта бе посрещната с Биг-бенд парад с участието на музикални формации от Русе, Велико Търново, Габрово и Плевен.

Снимка: Община Русе

Днес богатата програма продължава. В 18 часа шеф Ради Стамболов, изработил първия по рода си шоколадов албум на квартет Destiny, ще представи нова, лимитирана серия с вкус на емблематичната за Русе торта „Гараш“. Русенци могат да се сдобият с уникалния шоколадов диск „Усещане за жена“ по време на демонстрацията, както и след нея, съобщиха от общината в Русе.

В 19 часа пред сградата на Доходното здание започва камерен концерт „Любими български песни“ на изпълнителите от вокално студио „Икономов“ към Общинския младежки дом.

уикенд туризъм пенчо милков
Снимка: Община Русе

От 20 часа на площад „Свобода” квартет Destiny ще представи авторския си концерт – спектакъл „Усещане за жена“. Концертът е част от програмата на Фестивала на туристическите анимации и забавления „Уикенд туризъм“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X