https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВ Русе откриха най-голямото туристическо изложение в Северна България

В Русе откриха най-голямото туристическо изложение в Северна България

Кметът на Русе Пенчо Милков откри 18-тото туристическо изложение “Уикенд туризъм”. Паралелно с него от днес до 13 май се провежда и 15-ото издание на Фестивала на туристическите забавления и анимации в градската градина и Ларгото пред операта.

В първия ден най-голям интерес имаше към щандовете на художествените занаяти и произведения на изкуството, където гостуват майстори от цялата страна. От дърворезба през бижута, природни продукти, кожени и дървени изделия до икони и плетени сувенири – всеки може да намери по нещо интересно.

В сградата на Доходното здание са представени 40 щанда на различни туроператори, музеи, институции, общини и две посолства – на Турция и Китай. Там ще се проведат и различни дискусии и форуми, посветени на туризма.

Фестивалът на туристическите забавления и анимации включва над 120 обекта, като сред атракциите са шах за деца, вело площадка, стена за катерене, ретрофото, вертикална въжена площадка. Ще има демонстрации на прабългарски бойни изкуства „БагаТур“, а кулинарно шоу днес направи и Иван Звездев. Сред атракциите през трите дни са балон с горещ въздух, „Биг бенд парад“ със специалното участие на Орлин Павлов, концерти на Михаела Маринова и 100 Кила, група Скандау, фестивалът RUSE LIGHT & RHYTHM FEST.

Събитията се организират от Община Русе и Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на Министерството на туризма.

В сградата на Доходното здание ще бъдат представени 40 щанда на различни туроператори, музеи, институции, общини и посолства. Официалното откриване на туристическото изложение ще започне в 12 ч. пред емблематичната за Русе сграда с изпълнение на Танцово студио „Фрийдъм“. Във фоайето на Доходното здание ще бъдат представени презентации за фестивалите в България и въздействието им в развитието на културата и местните общности, както и за културното наследство на няколко български града. На 12 май от 9:30 ч. в зала Европа е началото на форума „Дигитализация, новости и тенденции в областта на културата и туризма“.

Фестивалът на туристическите забавления и анимации ще стартира в 11:00 ч. в четвъртък в района на Централната градина, където ще бъдат разположени над 120 обекта. През трите фестивални дни ще се представят различни занаяти и демонстрации от цяла България. Шах за деца, вело площадка, стена за катерене, ретрофото, вертикална въжена площадка са само част от атракциите в програмата. Своя изложба „Обитатели на Русенското Поломие“ ще предложат на вниманието на русенци Константин Канин и Илиян Вълчанов, а русенското Дружество на художниците ще представи фото изложба „Русе – моят град“. През деня школата за прабългарски бойни изкуства „БагаТур“ и екип на крепост „Туида“ – гр. Сливен ще изнесат атрактивни представления, включващи елементи от средновековния бит, възстановки на бойни сцени и стрелба с лък.

Програма на изложението:

Сред акцентите в събитията на 11 май е и кулинарното шоу на Иван Звездев, който ще готви за русенци на централния площад от 13:30 до 14:30 часа.

Станалият емблематичен за фестивала атракцион – балон с горещ въздух, ще бъде издигнат от 17:00 до 19:00 часа, а от 18:00 часа започва „Биг бенд парад“, в който ще се включат формации от Габрово, Велико Търново и Общинският духов оркестър на Русе със специалното участие на Орлин Павлов.

Вторият ден ще предложи, освен атракции и изложби, изпълнения на Вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска от 18:30 часа, а от 19:00 до 20:30 часа поп дивата Михаела Маринова ще изнесе концерт на сцената до Съдебната палата.

В съботния ден от 9:00 часа ще се проведе Международното кулинарно състезание с младежи „Като шеф готвачите“, а от 11:00 часа започва кулинарната надпревара „Надяждане с люти чушки“, организирана от Люта ферма/Hot farm Страшимирово. От 11:40 ч. за най-малките ще има детска дискотека – анимация на ПГТ „Иван П. Павлов“.

В 19:00 часа на сцената до Съдебната палата група Скандау ще открие фестивала RUSE LIGHT & RHYTHM FEST, а след него свои песни ще представи и водещият Боян Тодоров. От 20:10 ч. ще започне ударна хип-хоп вечер с рап звездата 100 Кила, а празничната програма ще бъде закрита с атрактивно светлинно дрон шоу.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X