https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДиксън показа как трябва да изглежда новият стадион на "Левски"

Диксън показа как трябва да изглежда новият стадион на “Левски”

Кандидат-инвеститорът във футболния “Левски” Джоузеф Диксън представи визуализация на новия стадион. Видеото беше публикувано в БТА заедно с подробности за него.

“Планира се спортното съоръжението да бъде с капацитет от около 25 000 седящи места, като всички сектори ще бъдат покрити. В близост до стадиона ще бъде построен търговски център с площ 50 000 кв.м, в който ще има магазини, ресторанти и кино и др. Предвижда се и изграждане релакс-зона с няколко басейна, както и хранителни и питейни заведения извън територията на търговския център”, се казва в описанието към видеото.

Британецът Джоузеф Диксън заяви, че има намерение да инвестира 240 млн. долара в отбора, а именно построяването на стадион е един от приоритетите му.

До момента договорът между Диксън и мажоритарния собственик на “сините” Наско Сираков не е подписан.

Преди седмица bTV разбра, че кандидат-инвеститорът не е търсил български институции, за да проучва възможност за евентуална инфраструктурна инвестиция.

“Сините” са в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато подкрепата си за “Левски” оттегли основният спонсор – компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове.

За 31-годишния Джоузеф Диксън се знае, че е бил на неуспешни проби в ЦСКА като футболист, управлява две регистрирани във Великобритания компании със скромни активи и е главен акционер в осмодивизионния английски клуб “Стейнс Таун”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X