https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДо седмица се очаква да бъдат отворени и другите гранични пунктове с...

До седмица се очаква да бъдат отворени и другите гранични пунктове с Гърция

Туристическият бизнес е готов със своя качествен туристически продукт, коментира служебният министър на туризма.

“Започваме с една много усилена подготовка в туристическия сектор този сезон. Тази година е далеч по-трудна и от предишната, но аз съм убедена и знам, и съм го видяла на място, че нашият туристически бизнес е готов със своя качествен туристически продукт.” Това коментира служебният министър на туризма Стела Балтова пред Националната телевизия.

Министърът коментира проблема с пътуващите към Гърция българи, на които се налага да чакат часове наред, докато преминат през граничен пункт “Кулата”.
Гръцката позиция е, че правенето на тестове на граничните пунктове е причината за този проблем, допълни Балтова.

Междувременно стана ясно, че към този момент няма колона от автомобили на гръцката граница. От рано сутринта имаше големи опашки, като колите се спираха периодично, за да не се получи струпване на самия пункт. Колоната от автомобили беше около 1 – 1,5 км, но минути след 8 часа се стопи и в момента на границата няма чакащи пътуващи.

Относно проблема с дейността на един от най-големите гръцки туроператори, Балтова коментира, че не знае какъв е броят на засегнатите българи, но министерството на туризма внимателно следи ситуацията.

Относно подготовката за летния сезон у нас, тя обясни, че над 120 експедиенти от Германия са били на посещение в България тази седмица.

Това, което се каза е, че в действителност качеството трябва да бъде издигнато отново в култ, но най-важното е гъвкавостта. Хората, които работят в този сектор са отдадени на това, което правят, убедена е министър Балтова. И българите, и чужденците, са добре дошли и ще бъдат прието по един и същи начин, подчерта тя.

Министърът коментира още, че се очаква облекчаване на още мерки за туристите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X