https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниДве могилиЗаради проект за над 1,2 млн. лева местят професионалната гимназия в Две...

Заради проект за над 1,2 млн. лева местят професионалната гимназия в Две могили

Всички ученици в Две могили ще се обучават в едно училище. Това решиха на свое заседание общинските съветници в русенската община. Предложението беше извънредна точка в дневния ред на заседанието, предаде репортер на Ruse.news.

Причината е основен ремонт на професионалната гимназия в града по проект за над 1,2 млн. лева. Той предвижда изпълнение на дейности, допринасящи за подобряването на образователната инфраструктура, цялостно обновяване, включително и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на ПГСС „К.А.Тимирязев.

От местната администрация изтъкват, че не е допустимо извършване на основен ремонт на сградата по време на осъществяване на учебен процес и това налага преместването на учениците.

Снимка: Ruse.News

Така през учебната 2021/2022 година възпитаниците на професионалната гимназия ще учат в сградата на СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”.

Местните депутати одобриха предложението на кмета на града Божидар Борисов, предоставяйки 7 класни стаи за нуждите на ПГСС “К.А.Тимирязев”.

Докладната записка на градоначалника на Две могили предизвика дебати на заседанието на местния парламент. Тя бе подкрепена от общинските съветници от ГЕРБ и ДПС, а съветниците от СДС гласуваха против. БСП се въздържаха.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X