https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниДве могилиКметът на Две могили дава училищен полигон за изграждане на фотоволтаична електроцентрала...

Кметът на Две могили дава училищен полигон за изграждане на фотоволтаична електроцентрала за 35 години

Кметът на община Две могили Божидар Борисов възнамерява да предостави общински терени на софийска фирма  за проектиране и изграждане на фотоволтаична електроцентрала. Сред терените е и училищният полигон на  ПГСС „К.А.Тимирязев“, което предизвика масово възмущение сред местната общественост, научи Ruse.news.

Инвеститорът е „ЕКСКОМ ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД, а кметът настоява в своя докладна записка до Общинкия съвет на Две могили да им бъдат предоставени терените за срок от 35 години.

Директорът на учебното заведение Светлозар Донев е категорично против да се раздели с училищния полигон, на който се подготвят бъдещите шофьори на селскостопански машини.

Снимка: РусеИнфо

“По никакъв начин не трябва да се допуска това. Каквото и да вземат като решение общинските съветници, поне самият полигон да ни остане, защото е необходим за няколко категории, за лиценз към две министерства – на земеделието и на транспорта. Молим се поне полигона да оставят, за да можем да работим. Опитах се да говоря с кмета, както и със съветниците. През тази седмица ще идват и инвеститорите. При наличие на толкова общинска земя да се дава училищния полигон, това не е нормално”, заяви пред Ruse.news Донев.

В докладната записка градоначалникът определя съществуващия полигон като “неотговарящ на съвременните изисквания за обучение, с компроментирана настилка и липсваща маркировка”. Явно за Божидар Борисов е по-лесно полигонът да се превърне във фотоволтаична електроцентрала, отколкото да бъде ремонтиран.

Категорично против предложението е и председателят на местния парламент Юлияна Кънчева, която е общински съветник от ГЕРБ.

“Като дългогодишен учител в това учебно заведение смятам, че на първо място трябва да се гледа образованието, още повече професионалното образование у нас. Аз ще гласувам на предстоящата сесия “Против” това решение”, заяви Кънчева пред Ruse.news.

Кметът Божидар Борисов и председателят на Обс Юлияна Кънчева; Снимка: Ruse.News

Тя е имала разговор с кмета, на който е изразила мнението си, както и че няма да подкрепи този проект на решение.

Заседанието, на което общинските съветници ще разгледат докладната записка, ще бъде на 26 ноември.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X