https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКолоездачната обиколка на България променя движението по Републиканската пътна мрежа

Колоездачната обиколка на България променя движението по Републиканската пътна мрежа

На 30 юни велосипедистите ще тръгнат от София, ще преминат през Бургас и ще финишират на 5 юли в Габрово.

От 30 юни до 5 юли ще се проведе 68-то издание на Колоездачната обиколка на България. Поради тази причина в дните от 1 до 5 юли се налага временна организация на движението в определени участъци от Републиканската пътна мрежа и е възможно да има временни затруднения в придвижването на останалите участници в движението.

Точна информация за часовите диапазони и временните ограничения по определените трасета, по които ще се движи колоната, ще бъдат подавани от организаторите и съответните ОДМВР, на чиято територия преминава състезанието.

Обиколката ще започне на 1 юли минути след обяд от центъра на столицата, след това колоната ще се отправи по Самоковско шосе до Боровец, а около 14 ч. състезателите ще преминат през Костенец, Белово и Пловдив, като финишът се очаква да е 17 ч. пред Парк-хотел „Санкт Петербург“.

На 2 юли основното трасе е Пловдив-Троян. Стартът се очаква да бъде даден около 14 ч. от детелината на АМ „Тракия“. От там състезателите поемат към с. Труд, с. Баня, Карлово, Кърнаре и Троян и финализират към 17 ч. в балканския град.

Третият етап е предвиден за 3 юли с основното трасе Троян-Сливен. Той започва от 12 ч., а маршрутът е Троян-Габрово-прохода Шипка-Казанлък-Мъглиж-Гурково-Сливен. Финалът е около 17 ч. пред общината в Сливен.

Четвъртият етап е на 4 юли със старт около 14.30 часа от центъра на Сливен и колоната ще се отправи към Бургас. Маршрутът, по който ще се движат колоездачите, е през Лозенец-Айтос-Ветрен и Бургас. Финалът се очаква към 17:30 пред общината в Морския град.

Последният етап е на 5 юли с основен маршрут Карнобат-Габрово. Трасето е през Венец-Лозенец-Сливен-Шипка и Габрово. Стартът ще бъде даден към 12 ч., а финалът се очаква към 17 ч.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X