https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщество„2 Mеn Orchestra“ свирят тази вечер за Деня на река Дунав на...

„2 Mеn Orchestra“ свирят тази вечер за Деня на река Дунав на кея

На 29 юни – Международния ден на река Дунав, от 20:00 ч., на Русенския кей ще се състои концертът „Дунавски залез“ на група „2 Mеn Orchestra“

Проект на двамата музиканти Николай Иванов – ОМ – клавишни, китара, вокал, флейти, композиции, и Петър Йорданов – БЪНИ от група „Оратница“ – ударни инструменти. Концертът се организира от Международното дружество „Елиас Канети“ съвместно с Гьоте институт и с подкрепата на Община Русе.

Публиката ще има възможност да чуе синтез от стилове (джаз, етно, амбиент, електронни стилове, сакрална и езотерична музика), като специален гост-музикант на дуото ще бъде носителят на множество награди Маркус Ръст от Германия – тромпет, флюгелхорн.

Николай Иванов е автор на музиката на над 50 филма, участник в многобройни проекти в Европа, Азия и Африка. Носител е на много награди за филмова музика. През 1996 г. с група актьори и още четирима музиканти участва в осъществяванета на най- високия концерт в света – на връх Калапатар (5350 м.) под Еверест, регистриран в Гинес. Петър Йорданов свири на кахон, хенг дръм, джембе, дарбука, тъпан и др. Заедно с група „Оратница“ е обиколил повечето известни световни фестивали и музицира в Европа, Азия, Далечния Изток.

При лошо време събитието ще се проведе в Дом Канети на ул. „Славянска“ 12.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X