https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКабинетът разпусна Националния ваксинационен щаб

Кабинетът разпусна Националния ваксинационен щаб

Служебното правителство реши да разпусне и Националния ваксинационен щаб. Той беше създаден през декември, за да реализира обявения тогава Национален ваксинационен план.

Щабът се оглавява от проф. Красимир Гигов, генерален директор на Българския червен кръст и преподавател в катедра “Медицина на бедствените ситуации и морска медицина” в Медицинския университет във Варна.

Разпускането на щаба се обяснява с факта, че към министъра на здравеопазването ще функционира по-широк съвет от експерти. “С оглед на това, че за подпомагане на дейностите по ваксиниране в страната, се създава консултативен съвет по ваксини от експерти с по-широка експертиза и с по- широка обществена представителност, който да подпомага министъра на здравеопазването в организирането и провеждането на ваксинациите, изготвянето на обществена информация и осъществяването на комуникация с цел повишаване на доверието във ваксинацията и постигането на висок ваксинационен обхват в страната”, се казва в съобщението.

До днес в страната са ваксинирани с две дози 798 хил. души докато препоръката за постигане на колективен имунитет е да бъдат обхванати 70% от населението.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X