https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБоровоЗасилен интерес и без затруднения при пробното гласуване в Русе

Засилен интерес и без затруднения при пробното гласуване в Русе

При засилен интерес и без особени затруднения преминава обявеното в Русенска област демонстрационно пробно машинно гласуване. Над 300 души от всички осем общини в рамките на три дни изявиха желание да се запознаят отблизо с възможността за машинен вот седмица преди изборите за народни представители. Сред най-често срещаните проблеми обаче се оказва неправилното поставяне на смарт картата в четеца на електронните устройства.

От Районната избирателна комисия в Русе предупреждават, че картата трябва да се постави в машината със златния чип нагоре. Тя трябва да бъде натисната почти до средата, докато се усети леко щракване. Така машината ще бъде активирана за гласуване.

Съвместната информационна кампания между РИК и Областната администрация – Русе продължава и през следващата седмица. В понеделник демо устройства ще бъдат разположени в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“. Жителите на населените места ще имат възможност да се запознаят с новата система за упражняване правото си на глас съответно от 09.00 и от 10.30 часа, предава БНР.

Утре се очаква в Русе да пристигнат и 209 000 хартиени бюлетини, които да гарантират напълно вота в случай на софтуерен проблем с електронните устройства. Веднага след разтоварването те ще бъдат съхранявани в Областната администрация, като тяхната сигурност ще бъде обезпечена с денонощна полицейска охрана. Създадена е организация те да бъдат предоставени на общините от региона в максимално кратки срокове.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X