https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Повишава се интересът към пробното гласуване с машини в Русе

Повишава се интересът към пробното гласуване с машини в Русе

Все по-сериозен става интересът към пробния демо вот в Русенско. Само днес повече от 70 души от община Бяла изявиха желание да се запознаят отблизо с процеса на машинно гласуване преди изборите за народни представители на 2-и октомври. „Пробното гласуване е в ход от три дни в населените места в региона и се посреща с интерес от избирателите“, заяви председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ Милена Хинкова.

Няма особени затруднения сред гласоподавателите, като понякога се допускат грешки при поставянето на картата в електронната машина. Макар и рядко някои от избирателите пропускат да прелистят електронната бюлетина и правят грешен избор, като не се възползват от възможността да го коригират. РИК обръщат внимание на това, че имената не на всички политически сили са изписани на първата страница от електронната бюлетина и затова се налага прелистване чрез бутоните за смяна на страниците – следваща или предишна.

Припомняме, че до края на съвместната информационна кампания между Областната администрация и РИК всеки делничен ден между 10.00 и 16.00 часа във фоайето пред Пленарна зала на Община Русе ще има по две демо машини.

Утре информационните събития продължават в община Сливо поле. Освен град Сливо поле в периода между 09.00 и 15.00 часа ще бъдат посетени селата Борисово, Юделник, Ряхово, Бабово, Малко и Голямо Враново, Стамболово и Кошарна.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X