https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоФирма обвини Община Русе в намеса в поръчките, администрацията отхвърли твърденията

Фирма обвини Община Русе в намеса в поръчките, администрацията отхвърли твърденията

Сигнал до Общинския съвет на Русе и жалби до прокуратурата и полицията за намеса на общинската администрация в избора на доставчик по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ е изпратил управителят на търговска фирма от региона.

Според текста в документите, представители на администрацията и лично кметът Пенчо Милков и заместника му Енчо Енчев са оказвали натиск върху директорите на учебни и детски заведения за промяна на доставчиците в интерес на друга фирма.

В официално становище, разпространено до медиите, от Община Русе отхвърлят като неоснователни обвиненията за вмешателство в избора им от страна на Община Русе и за разпореждане млечните продукти да се внасят от друга община за сметка на местното производство.

Община Русе подкрепя реалната конкуренция между доставчиците на плодове и мляко за детските заведения и училищата, предава ТВН. През учебната 2020/21 г. фирмата е била доставчик на над 80 процента от детските и учебните заведения на територията на общината, участващи в схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, пише в отговора на общинската администрация.

Неясно по каква причина, становището обаче не е подписано от длъжностно лице от общинската администрация.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X