https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023"ОЗК Арена" е готова за изборния ден

“ОЗК Арена” е готова за изборния ден

Финален обход на “ОЗК Арена”, ден преди изборите за народни представители, извърши ръководството на Областна администрация – Русе. Областният управител Борислав Българинов, заедно със заместниците си д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов, както и с главния секретар Симеон Иванов и експерти провериха на място създадената организация в многофункционалната спортна зала.

Преди малко повече от месец бе взето окончателно решение съоръжението отново да бъде основна част от организационно-техническата подготовка за произвеждането на настоящите парламентарни избори. Целта е да се избегнат опашки при предаването на протоколите от вота и така да се съкрати до минимум времето за тяхната обработка. Ще има възможност и за наблюдение на процеса през цялото време.

Освен това се цели и осигуряване на достатъчно голямо пространство и съответно спазване на противоепидемичните мерки. На място ще има възможност и за провеждане на пресконференции. Именно там се предвижда да се проведе заключителната пресконференция на Районната избирателна комисия в изборния ден.

Тя се очаква да бъде около 21:00 часа. Предвид мерките за сигурност допускането на медии до “ОЗК Арена” ще се извършва след представяне на журналистическа карта или чрез представяне на официален списък от ръководството на съответната медия на лицата, които са ангажирани с отразяването на изборния процес.

Влизането в залата ще се осъществява през централния вход, като с оглед по-добрата организация е желателно представителите на медиите, отразяващи пресконференцията, да пристигат 10 минути по-рано.

Залата ще бъде на разположение за нуждите на Районната избирателна комисия до 12 юли, т.е. до окончателното приключване на всички изборни мероприятия. Там ще се извърши и отчитането на резултатите в преброителни пунктове на “Информационно обслужване” АД.

С участието на ангажираните институции е разработена детайлна план-схема за движение в залата. Същевременно бяха проведени и множество срещи включително и такива на терен за запознаване със ситуацията и предприемане на възможните допълнителни мерки, така че да се осигури безпроблемно и адекватно протичане на процеса. Разпределени са и функциите между компетентните институции. Беше проведена и повторна симулация на целия процес, която премина безпроблемно.

Охраната на изборния процес е под контрола на органите на МВР. Осигурени са специализирани автомобили на спешна помощ и на пожарната.

Припомняме, че на 4 април беше създадена подобна организация и Русе бе сред малкото градове в страната, където не се стигна до проблеми, свързани с нормалното протичане на изборния процес.

Междувременно днес се очаква да пристигнат и машините за вота утре, както и да бъдат раздадени бюлетините и изборните книжа на всички секционни избирателни комисии. Информация очаквайте по-късно през деня.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X